Pótvizsgára felkészítés


A PÓTVIZSGA szigorú értelemben azt jelenti, hogy volt már legalább egy VIZSGA, amely nem sikerült, ezért meg kell ismételni, azaz pótolni kell! A helyzet az, hogy ma már nagyon ritkán van vizsga év végén. Egyes középfokú oktatási formákban vannak csak negyed éves illetve féléves (rész)vizsgák. Jellemző módon csak az osztály naplóban lévő érdemjegyek alapján sok esetben a tanárok nem tudják eldönteni, hogy milyen éves osztályzatot véglegesítsenek a diák bizonyítványában, ezért bekéretik a diákot egy nyár végi, úgymond, "pótvizsgára".

Szigorú értelemben ez a nyár végi vizsga egy (osztályzó)vizsga, amelyet NEM LEHET MEGISMÉTELNI !!! Ha nem fogadják el az elégtelen osztályzatot, akkor csak formai kifogást lehet tenni, tartalmit nem. Formai kifogás lehet például, hogy nem volt megfelelő segédtanár, illetve nincs aláírva a (pót)vizsgáról készült jegyzőkönyv... Esetenként jót is tesz egy plusz év a diáknak... Azonban a második sikertelen pótvizsga eltanácsolás az iskolából...

Ha volt év végi vizsga, amely egyes lett, akkor az ezt ismétlő vizsga a pótvizsga.

Pótvizsgán gyakran kapnak hármast a diákjaim. Volt már négyes is. Ami nagyon szép eredmény!

Mindig a megtanulandó tananyag tisztázásával kezdünk. Gyakran kapnak erről leírást a diákok az év közbeni tanáruktól. Rendszerint ez a tanár vizsgáztatja őket, mert ez a tanár tudja legjobban megítélni a diák nyári munkáját. A pótvizsgára előírt tananyagot magyarázom el és gyakoroltatom be. Általában ki is kérdezem. Praktikus tanácsokat is adok, szóban és írásban... ha kell felszerelést is, ingyenesen!

SIKERÜLNIE KELL, minden feltétel megvan hozzá, csak a diákokat várom...

ITT A HELYED: LÉGKONDI IS VAN, RUGALMAS IDŐBEOSZTÁS, 95%-os statisztika!

Várom a megkeresést, mihamarabb, mert fogy az idő... A később kezdő diákoknak nem biztos, hogy tudok "elegendő" tanórát tartani. Én csak a megtartott órákért várok tandíjat. Minden diákommal egyénileg foglalkozom! A fizetés rugalmas, több esetben is jelentős engedményt adok.